GARANCIA

Jótállást vállalunk a Magyar Köztársaság törvényei, a szállítási és szerelési szerződések és az alábbi feltételek szerint:

A garancia időtartama a vásárlás napjától számítva: a kapulap átrozsdásodási garanciája 10 év, a vasalatok, görgők 3 év, meghajtásra 2 év, beszerelési garancia 1 év.

Garanciális és szavatossági kötelezettségünk nem terjed ki az ellenőrzésünk alatt nem álló eseményekből, például a nem rendeltetésszerű használatból, a kötelező biztonsági előírások betartásának és az üzemeltető vagy tulajdonos kármegelőzési kötelezettsége szerinti óvintézkedések elmulasztásából, a sérülésből, az idegen javításból, átalakításból, elemi kárból, betörésből és betörési kísérletből, az előre egyeztetett napi működtetésnél gyakoribb, rendszeres igénybevételből, a jelentős szennyeződésből, a karbantartás elmulasztásából, a meghibásodott berendezés további használatából, a felügyelet nélküli működtetésből, a hálózati hibákból, a rádiófrekvenciás zavarokból, a természetes elhasználódásból, a talaj vagy épület felfagyásából vagy süllyedéséből, a szakszerűtlen felszerelésből eredő közvetlen és közvetett meghibásodásokra és károkra, továbbá a házból adódó fal, vagy falazási hibák, dübelből adódó problémákra.

A Garancia kizárólag gyártási hibából eredő problémákra érvényes.

A sérülésből, szakszerűtlen telepítésből és az éves karbantartás hiányából eredő meghibásodásokért a gyártók, ill. a garázskapukwebáruháza.hu a felelősséget nem vállalja. Vegyszer használatából, ill. a porszórt védőfelület megsértéséből származó sérülések miatt kialakult átrozsdásodási hibákért a gyártók, ill. a garázskapukwebáruháza.hu a felelősséget nem vállalja. A vasalatok és görgőkre a szavatosság szakember által végzett, munkalappal leigazolt évenkénti karbantartás esetén érvényes.

A tulajdonos, a bérlő vagy üzemeltető köteles a kaput és a motort a biztonsági előírások betartásával üzemeltetni, a rendellenes működésre időlegesen felfigyelni, a rendellenes üzemállapot miatt előbb vagy utóbb bekövetkező kárt vagy balesetet megelőzni.

A garanciális vagy garanciaidőn túli, díjtalan vagy fizető javításra vonatkozó igény bejelentésével, a forgalmazóra vagy a javítást végzőre nem száll át a meghibásodással kapcsolatos további károk megelőzésének, enyhítésének vagy megtérítésének a felelőssége. A javítás határideje 15 naptári nap (117/1991.IX.10. Korm. Rendelet).